Přejít k hlavnímu obsahu
Očkování je součástí prevence
7. 3. 2023
Prevence

Očkování je součástí prevence

Díváte se na prevenci komplexně? Máte zdravý životní styl, jíte zdravě, dostatečně se hýbáte a co ještě? Nezapomeňte na důležitou součást zdravotní prevence. Tou je očkování. Příspěvek pro rodinu je až 8 000 Kč.

Mít zdraví jako vášeň zahrnuje mnoho různých podob zdravotní prevence. Přemýšlíme o správném a rozumném stravování, kdy se snažíme vyhnout nezdravým návykům. Pokud se na to zaměříme, zjistíme po nějaké době, že z našeho života vymizely potraviny, jako jsou například přeslazené sycené limonády a smažené „pochoutky“, aniž by nás to stálo nějaké zvýšené úsilí, a hlavně vidíme, že nám nechybí. Větší úsilí spíš musíme vyvinout, pokud se chceme zlepšit ohledně zdravého pohybu. Ale i v tomto odvětví naší péče o zdraví se podaří relativně rychle dosáhnout pravidelnosti, kdy si pak ani neumíme představit každodenní život bez našeho oblíbeného sportu či pohybu. Je jedno, jestli se jedná o posilování ve fitku, volejbal nebo chůzi. Zkrátka jsme si navykli na dobré a zdraví prospěšné věci a už se jich nechceme v zájmu svého zdraví vzdát. Využijte podpory své zdravotní pojišťovny, která klientům ve zdravých návycích pomáhá. Mezi výhodami a bonusovými programy najdete příspěvky na sportovní aktivity, ale i na speciální diety a mnoho dalšího.

Očkování je účinná prevence

Kromě zdravého životního stylu jsou dalším důležitým stavebním kamenem prevence také lékařské prohlídky, které bychom měli zařadit mezi pravidelné a samozřejmé činnosti. Nezapomeňte pochopitelně na očkování. Je to velmi účinný způsob, jak se bránit infekčním onemocněním. Z veřejného zdravotního pojištění je jich mnoho hrazeno. Zde stojí za zmínku zdánlivá samozřejmost. Aby bylo vaše očkování uhrazeno, je pochopitelně nezbytné, abyste podstoupili očkování ve zdravotnickém zařízení, které má smlouvu s vaší pojišťovnou. Nestává se nejspíš příliš často, že byste byli očkováni jinde, než kde jste tzv. zvyklí, ale pokud taková situace nastane, určitě si to před očkováním ověřte.

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR má v rámci Programu prevence infekčních onemocnění pro své klienty příspěvek, který byste určitě neměli nechat nevyužitý. Vždyť částka, kterou může získat čtyřčlenná rodina coby příspěvek na očkování, je 8 000 Kč.

Podívejte se na přehled očkování, kterých se finanční podpora ZP MV ČR týká.
Za všechny novinky v očkování z minulého roku, které stojí za to připomenout, můžeme zmínit očkování proti klíšťové encefalitidě, které je od minulého roku bezplatné pro pojištěnce od 50 let.

Staňte se klientem ZP MV ČR
 

Zaujaly vás bonusy a výhody, které nabízí ZP MV ČR? Víte, že můžete změnit zdravotní pojišťovnu jen dvakrát v roce? Právě teď máte jedinečnou příležitost se k nám přidat! Do 31. 3. 2023 nám zašlete vyplněnou přihlášku a od 1. 7. 2023 budete naším pojištěncem a začnete využívat všech výhod. Rozhodně to bude výhra pro vaše zdraví.
 

banner

Aktuálně