Přejít k hlavnímu obsahu
Světový den přátelství
4. 7. 2023
Zdravý životní styl

Světový den přátelství

Tento mezinárodní den pojímá přátelství více ze široka a připomíná přátelství nejen mezi lidmi, ale i zeměmi a kulturami. Připadá na 30. července. Zůstaňme u toho, jak přátelství pomáhá lidem.


Bez přátel by to nešlo nebo jen velmi ztěžka. Co? Vlastně všechno. Napadá vás snad nějaká oblast života, kdy je přátelství na obtíž?
Přátelé vás motivují. Od nich se dozvídáte (nebo jim předáváte) novinky a zkušenosti. Společně se pouštíte do akcí, které spadají do kategorie „Od zítřka“, myšleno začnu běhat, jíst méně cukru, přestanu s kouřením atd. Spolu držíte Suchej únor, přihlašujete se do běhů a maratonů či jakýchkoli jiných akcí. A samozřejmě nejen to. Společně sdílíte téměř všechny radosti i starosti. Podívejme se, jak nás přátelství provází v oblastech, kterým se věnujeme v našem magazínu. 

Přátelé a sport

Díky přátelům sportujete, i když se za kdovíjakého sportovce nepovažujete, protože takový rekreační volejbal, frisbee nebo bowling je přece báječný hlavně díky přátelům. I když sportování berete víc než jen coby rekreační odreagování nebo se věnujete individuálnímu sportu, přátelé jsou k nezaplacení. Ve dvou se to lépe táhne a dobrý sparingpartner-přítel vás může vytáhnout z ledasčeho. Z rezignace a ztráty motivace, krize na trati nebo i nějakého nepříjemného problému, do kterého se dostanete při outdoorovém sportování.
Zapojili jste se někdy do nějaké sportovní výzvy? Třeba Do práce na kole? A přihlásili jste se tam sami nebo s přáteli z kanceláře? No, tak vidíte.

Přátelé a naše zdraví

Ohledně zdravotní prevence je to často nějaký přítel, který nám líčí svou zkušenost, ať už se zdravotním problémem nebo v lepším případě, když se podařilo zdravotnímu problému předejít, a tato zkušenost vás přímo i nepřímo nasměruje na preventivní prohlídku. Přemýšlíte o tom, že se zapojíte do dárcovství krve? Kdy pro vás nastane ten správný okamžik, že se odhodláte začít? Možná ve chvíli, kdy vidíte, že kamarádka dala na sociální sítě příspěvek ze své návštěvy transfuzní stanice.  

Přátelé a zdravá strava

Oč lépe se dodržuje stravovací režim, kterým chcete optimalizovat svou váhu, když to děláte s někým dalším. Když se do odšťavňování, klíčení a přípravy zdravých salátů pustíte s kamarády, je tam přece jen větší pravděpodobnost, že to vydrží a budete lépe odolávat nástrahám. Společné vyzvedávání „krabičkových diet“ na recepci v zaměstnání, hledání „ideálních“ restaurací, nebo dokonce společná příprava jídla v práci je hned veselejší.
O společné radosti z dosažených úspěchů ani nemluvě.

Všechny tyhle malé či větší věci a je toho pochopitelně mnohem, mnohem víc, kdy přátelé hrají v našem životě důležitou roli, nám říkají, že přátelství oslavujeme, ať už je právě mezinárodní den přátelství nebo ne.
 

ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

 

logo ZP-MVHýbejte se pravidelně s námi, nastartujte zdravější životní styl a k tomu vyhrajte atraktivní ceny. Nezapomeňte, že zdravý pohyb je naše společná výhra!

 

Každý měsíc na našem facebookovém profilu vyhlašujeme novou měsíční výzvu – sportovní aktivitu. Pokud vám daná aktivita nevyhovuje, můžete ji nahradit zdoláním 211 km libovolným pohybem. Odměnou za zdolání výzvy vám bude nejen zdravější tělo, lepší fyzička a dobrá nálada, ale také každý měsíc jiná věcná výhra.

 

Více informací k soutěži a kompletní pravidla naleznete ZDE.

Aktuálně