Přejít k hlavnímu obsahu
Ester Ledecká
11. 3. 2021
Zdravý životní styl Ambasadorky ZP211 zdraví

A co zdraví, Ester?

Není od věci mít informace od někoho, kdo to tzv. někam dotáhl. Podívejte se na tipy, které by se vám mohly hodit. Třeba budou fungovat i u vás, i když zrovna neusilujete o to, být špičkovým sportovcem, ale „jen“ chcete mít špičkové zdraví.

Dnes to byla lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká, kdo nám prozradil, jak pomáhá své imunitě i jaký má recept na relaxaci a regeneraci, aby její tělo zůstávalo zdravé. Možná si po přečtení jejích odpovědí budete muset ledacos vygooglit, ale pokud máte své zdraví jako vášeň, tak to nejspíš uděláte rádi.

  • Máte nějaký speciální či oblíbený způsob, jak povzbuzujete svou imunitu? 

Dodržuju životosprávu, a když můžu, tak spím. 

  • Pomáhá vám nějaké jídlo nebo doplňky stravy? 

Doplňky stravy nepoužívám. Jak by řekl Jára Cimrman, jím doma, co mám, a v cizině, co mi dají. :) 

  • Jaká část těla je při vašem sportu nejvíce ohrožená? 

Při snowboardingu a lyžování asi neexistuje část těla, která není ohrožená. Vážně se o tom chcete bavit?? 

  • Jak o ni pečujete a chráníte ji? 

Sportuju. :) Žiju už řadu let de facto v izolaci. Snažím se nedělat blbosti v civilním životě a pak mám samozřejmě fyzioterapeuty a lékaře, kteří o mě pečují. 

  • Jaký způsob zdravotní relaxace či fyzioterapie vás pomáhá dostat se do kondice? 

Každý den mám fyzioterapii proloženou kondičním tréninkem a regenerací. Dělám DNS, complex CORE, SMS, PNF, OPEX, TMT, TRX, Gun-ex, Redcord, PIR, RM, Vojtu, McKenzie, MEDA… Mám pokračovat?? No, a pak kickbox a MMA, samozřejmě. 
Ale jak už jsem řekla, když to jde, dlouho SPÍM. :) 
 

Ester Ledecká a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR

 

Pohyb a zdravý životní styl je jedním ze základních stavebních kamenů prevence. Prevence je alfou a omegou dobrého zdraví a my v ZP 211 na ni klademe velký důraz. Kdo jiný než úspěšní sportovci může být v tomto směru motivací a vzorem pro děti a celé generace? Propojení ZP 211 se sportem obecně nám dává smysl, neboť i sportovci se musí starat o své zdraví, aby mohli dosahovat těch nejlepších výsledků. A my chceme, aby i naši klienti o své zdraví pečovali, aby se hýbali, aby nepodceňovali prevenci. Ester je velkým talentem dnešní doby, její úspěchy hned ve dvou olympijských disciplínách jsou neuvěřitelné. Její schopnost koncentrovat se na výkon a uspět je na hranici chápání běžného smrtelníka. Ester vyznává přísný režim a své zdraví považuje za základ úspěchu. A tomu samozřejmě fandíme. V neposlední řadě je Ester naší klientkou, takže i v tomto směru zapadá poslední kostička do skládanky. 

Aktuálně