Přejít k hlavnímu obsahu
Martina Sáblíková, rychlobruslařka
17. 1. 2021
Zdravý životní styl Ambasadorky ZP211 zdraví

A co zdraví, Martino?

Není od věci mít informace od někoho, kdo to tzv. někam dotáhl. Podívejte na tipy, které by se vám mohly hodit. Třeba budou fungovat i u vás, i když zrovna neusilujete o to, být špičkovým sportovcem, ale „jen“ chcete mít špičkové zdraví.

Dnes nám prozradila rychlobruslařka Martina Sáblíková, jak pomáhá své imunitě.  
Příště nám prozradí svůj recept na relaxaci a regeneraci.

  • Máte nějaký speciální či oblíbený způsob, jak povzbuzujete svou imunitu?

Normálně to neřeším, ale v této době si dávám více pozor. Hodně se hýbu, což všeobecně posiluje imunitu.

  • Pomáhá vám nějaké jídlo nebo doplňky stravy?

Co se týká stravy, tak se snažím jíst hodně zeleniny a citrusových plodů. Začala jsem užívat Multiherb Caps od Nutrendu.

  • Jaká část těla je při vašem sportu nejvíce ohrožená?

Nejvíce trpí záda z toho předklonu a samozřejmě nohy.

  • Jak o ně pečujete a jak je chráníte?

Jelikož náš sport je jednostranně zaměřený, tak dělám hodně kompenzačních cviků.
 

Martina Sáblíková a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR

 

Pohyb a zdravý životní styl je jedním ze základních stavebních kamenů prevence. Prevence je alfou a omegou dobrého zdraví a my v ZP 211 na ni klademe velký důraz. Kdo jiný než úspěšní sportovci může být v tomto směru motivací a vzorem pro děti a celé generace? Propojení ZP 211 se sportem obecně nám dává smysl, neboť i sportovci se musí starat o své zdraví, aby mohli dosahovat těch nejlepších výsledků. A my chceme, aby i naši klienti o své zdraví pečovali, aby se hýbali, aby nepodceňovali prevenci. Martina je miláček národa, je úspěšná ve sportu, o kterém se téměř nevědělo, než ho Martina proslavila, a nyní je na něj celý národ hrdý. Je držitelkou několika olympijských medailí, což z ní již dlouhou dobu dělá jednoho z nejúspěšnějších sportovců naší země, přestože už se blíží k věkové hranici, kdy mnozí sportovci končí svou kariéru. V neposlední řadě je Martina naší klientkou, takže i v tomto směru zapadá poslední kostička do skládanky.

Aktuálně