Přejít k hlavnímu obsahu
Martina Sáblíková
29. 5. 2023
Pohyb Ambasadorky ZP211 zdraví Jarní vášeň pro zdravé tělo

Rozhovor s Martinou Sáblíkovou o cyklistice

Květnová výzva Zdravý pohyb moje vášeň se týká cyklistiky. Ambasadorka a klientka ZP MV ČR Martina Sáblíková se jí věnuje velmi ráda a zodpověděla nám několik otázek, které se cyklistiky týkají.

Dlouhodobá akce Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR Zdravý pohyb moje výhra je pro všechny, kteří se rádi pravidelně hýbají nebo se k tomu dostanou jen občas, ale i pro ty, kteří se k tomu teprve odhodlávají. Zkrátka pro všechny, kteří vědí, že s pohybem na tom budou mnohem lépe. Zapojit se do výzvy Zdravý pohyb jako vášeň není vůbec nic složitého. Každý měsíc najdete na FB profilu ZP MV ČR měsíční výzvu, do které se můžete zapojit, a vyhrát některou z cen. Květen se nesl ve znamení cyklistiky. Její velká výhoda je, že se dá provozovat na mnoha úrovních a může se jí věnovat v podstatě každý. Chcete-li, zdolávejte nejnáročnější tratě nebo se jen tak kochejte. Nebo si ji dopřávejte jako rekreační rodinný sport i s malými dětmi. A i když si myslíte, že už vám vaše fyzička nedovolí nějaké ty projížďky, zjistíte, že díky elektrokolu na vás čeká ještě spousta cyklistických zážitků. Každý si na ní zkrátka může najít to své. Zeptali jsme se Martiny Sáblíkové, pro kterou je cyklistika, vedle rychlobruslení, druhým sportem, kde dosáhla také řady úspěchů. Jak to má s cyklistikou ona? 

  • Cyklistika je v různých podobách a na různých úrovních velmi oblíbená. Co máte na cyklistice ráda? 

Pro mě je cyklistika obrovské odreagování, tréninkový prostředek, ale hlavně se mi líbí ta volnost a že mohu být venku.  

  • Jak intenzivně se jí v současnosti věnujete? 

Prakticky pořád. Na kole jezdím několikrát týdně.

  • Dalo by se říct, že vás k cyklistice přivedlo rychlobruslení nebo naopak cyklistika k rychlobruslení, nebo to spolu vůbec nesouviselo? 

Jezdila jsem na kole s rodiči, dříve než jsem bruslila. Ovšem po příchodu k rychlobruslení se z kola stal časem prakticky druhý sport. :-)

  • Z laického pohledu a velmi zjednodušeně řečeno se zapojují stejné partie, ať se jedná o rychlobruslení nebo o cyklistiku. V čem se lišila tréninková příprava? 

Ono to je propojené. Cyklistika mi pomáhá k rychlobruslení. Právě tím, že zabírají stejné nebo podobné svaly, se vlastně nic s ničím nevylučuje. Jen při cyklistice omezuji skákání a tolik neběhám.  

  • Zkusila jste někdy elektrokolo? Pokud ano, co se vám na něm zamlouvalo?

Ne, nikdy jsem na elektrokole neseděla.

ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

 

logo ZP-MVHýbejte se pravidelně s námi, nastartujte zdravější životní styl a k tomu vyhrajte atraktivní ceny. Nezapomeňte, že zdravý pohyb je naše společná výhra!

 

Každý měsíc na našem facebookovém profilu vyhlašujeme novou měsíční výzvu – sportovní aktivitu. Pokud vám daná aktivita nevyhovuje, můžete ji nahradit zdoláním 211 km libovolným pohybem. Odměnou za zdolání výzvy vám bude nejen zdravější tělo, lepší fyzička a dobrá nálada, ale také každý měsíc jiná věcná výhra.

 

Více informací k soutěži a kompletní pravidla naleznete ZDE.

Aktuálně