Přejít k hlavnímu obsahu
Anna Fernstadt
30. 7. 2021
Pohyb Ambasadorky ZP211 zdraví Letní vášeň pro zdravý pohyb

Tip na cvik: Anna doporučuje

Jste v situaci, kdy jste si vytyčili cíl, kterým je zdravé tělo, snažíte se zbavit dědictví lockdownu v podobě nadbytečných kil, usilovně makáte, jste někde uprostřed své cesty, ale občas vám dochází motivace? Zkuste náš tip.

Vytyčit si chvályhodný cíl, kterým je shodit kila navíc, je jedna věc. Udržet si chuť a odhodlání je věc druhá. Není divu, je to běh na dlouhou trať. A tak dobrých tipů pro chvíle, kdy to jde ztuha, není nikdy dost. Ale někdy stačí maličkost, která vás znovu nahodí na koleje. Tu pro vás teď máme. Zkuste zařadit do svého cvičení oblíbený cvik Anny Fernstädt, jedné z ambasadorek Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR. Anna jako špičková skeletonistka jistě ví, jaký cvik potřebuje, aby se udržela na špičce. Tak proč ji nenapodobit?
Je jím cvik známý pod lidovým názvem „Angličák“. Pravda, ne každý ho má v oblibě, protože vám opravdu dá zabrat, ale díky němu procvičíte docela dost svalových skupin najednou a spálíte toho opravdu hodně. Výhodou je, že při něm využíváte váhu těla, a když je cvičíte poctivě, poměrně rychle se dostanete do formy. 
Nevíte, jak se cvičí?

  • Postavte se s nohama na šířku ramen. Ruce volně podél těla.
  • Spusťte se do dřepu a ruce opřete mírně před sebe.
  • Opřeni o ruce odskočte nohama dozadu. Neprohýbejte záda.
  • Udělejte klik a vraťte nohy zpět.
  • Při vstávání udělejte výskok a natáhněte ruce nad hlavu.
  • Hotovo. A znovu.

angličáky

Anna Fernstädtová a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR

 

Pohyb a zdravý životní styl je jedním ze základních stavebních kamenů prevence. Prevence je alfou a omegou dobrého zdraví a my v ZP 211 na ni klademe velký důraz. Kdo jiný než úspěšní sportovci může být v tomto směru motivací a vzorem pro děti a celé generace? Propojení ZP 211 se sportem obecně nám dává smysl, neboť i sportovci se musí starat o své zdraví, aby mohli dosahovat těch nejlepších výsledků. A my chceme, aby i naši klienti o své zdraví pečovali, aby se hýbali, aby nepodceňovali prevenci. Anna je mladičkou nadějí českého sportu. Přejeme jí, aby se jí podařilo, stejně jako kdysi Martině Sáblíkové, proslavit sport, který nepatří mezi ty masové. Sympatická, skromná dívka, která se ráda účastní všech akcí, jejichž cílem je podpora prevence a pohybu obecně. V neposlední řadě je Anna naší klientkou, takže i v tomto směru zapadá poslední kostička do skládanky. 

Aktuálně