Přejít k hlavnímu obsahu
rodina
22. 2. 2022
Na zdraví se musí chytře

Jak je důležité vybrat si správně zdravotní pojišťovnu

Dvakrát v roce se vám nabízí možnost přestoupit od jedné zdravotní pojišťovny k jiné. Právě teď tu možnost máte. Do konce března. Nacházíte se zrovna v „přechodové fázi“, kdy se na tuto změnu chystáte?

Projděte si informace, které vám pomohou při rozhodování.

Pokud je vaší „misí“ zdravý život, jistě se snažíte mít co nejvíce ve svých rukách okolnosti, které vaše zdraví ovlivňují. Zdravý pohyb a životní styl, zdravé stravovací návyky, kvalitu potravin a samozřejmě také prevenci. I v situacích, kdy se se svým zdravím obracíte na někoho jiného, ať už je to lékař, fyzioterapeut nebo jiní, chcete přirozeně tu nejlepší péči a přístup. Hledáte odborníky, kteří vám vyjdou vstříc jak v péči, tak v komunikaci a u kterých víte, že se můžete spolehnout na jejich profesionalitu. Stejné požadavky byste měli mít i na svou zdravotní pojišťovnu. Hledejte široké spektrum podpory prevence, příspěvky na zdravotní péči a vstřícnou komunikaci. Zdravotní pojišťovna patří mezi základní kameny péče o zdraví.

Prozkoumejte nabídku

Výběr zdravotní pojišťovny jistě zakládáte na dlouhodobých výhodách. A prevence je dlouhodobá záležitost, proto musíte mít jistotu, že se jí bude dostávat trvalé podpory. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR neustále rozšiřuje program podpory prevence. Podívejte se například na novinky pro letošní rok ve Fondu prevence, kde ZP MV ČR navýšila příspěvky u mnoha programů. 

 

Získáte například:

Od ZP MV ČR tak získáte v programu Očkování až 8 000 Kč pro čtyřčlennou rodinu. Nebo se podívejte na modelový příklad. Kombinace různých vyšetření (klinický logoped či psycholog), příspěvků na akce a očkování je dohromady 9 500 Kč, což je pro rodinu nezanedbatelné přilepšení.

ZP MV ČR nezůstala jen u zvýšení příspěvků. Přidala také nové oblasti, na které přispívá. Příspěvek můžete získat například na:

Je toho mnohem víc, co ZP MV ČR nabízí, podívejte se sami na celou její širokou nabídku.
Stojí za to věnovat čas prozkoumání výhod, bonusů a celkového přístupu pojišťovny. Pomáhá vám s tím nejdůležitějším – s vaším zdravím. Na zdravotní pojišťovně záleží!

Vyhrajte elektrokolo Author v soutěži Zdravý pohyb moje výhra 

Výzva Zdravý pohyb moje výhra, jejímž cílem je motivovat ke zdravému pohybu, se přehoupla přes polovinu. Stále ještě existuje možnost, jak dosáhnout na hlavní výhru v hodnotě 70 000 korun. Pokud do konce soutěže v květnu zdoláte minimálně pět výzev, můžete jako pojištěnec Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR vyhrát elektrokolo Author Eleve, hodinky Garmin nebo další menší ceny (podrobnosti o cenách).

 

Přidejte se k ZP MV ČR

Pokud v tuto chvíli nejste pojištěncem ZP MV ČR, ale o kolo byste si rádi zahráli, nevěšte hlavu. Každý, kdo se zapojil či ještě zapojí do výzvy Zdravý pohyb moje výhra, splní podmínky a požádá o přestup k ZP MV ČR do 31. 3. 2022, může soutěžit o hlavní cenu.