Přejít k hlavnímu obsahu
Kolo pro život
13. 4. 2023
Pohyb

Kolo pro život

Znáte někoho, kdo věří, že svět kolem nás je nejkrásnější, když se na něj díváme ze sedla kola? Nejspíš bude také zapojen do projektu Kolo pro život, který přesně takové lidi dává dohromady. Chcete se přidat?

KPŽV roce 2023 je to už 24. sezona projektu Kolo pro život. Jsou to závody s otevřenou náručí. Jak jinak nazvat projekt, do kterého se může zapojit každý bez rozdílu a omezení. Je jedno, kolik vám je let. Nezáleží na tom, jak výkonní jste cyklisté. Důležité je, že máte rádi jízdu na kole a rádi si zazávodíte. Ale ani to není podmínkou, jak se dočtete dál. Pro každého je na akcích připraveno to, co nejvíc vyhovuje. 

Trasy pro všechny

Jedná se o největší akci tohoto druhu v Evropě. Koná se na dvanácti místech napříč celou Českou republikou. Je připraveno několik druhů tras pro ty, kdo se těší na závodění. Od náročnější trasy, která se pro amatéry úplně nehodí, až po tu, kterou v pohodě zvládne každý hobby cyklista. Je tu také něco pro rodiny s dětmi či partu kamarádů, kteří se chtějí hlavně projet, aniž by k tomu nutně potřebovali nějaké to závodění. Pro ně je určena speciální trasa nazvaná Family jízda. A že vaše dítko má na kolo ještě vzhledem k věku čas a zatím ovládá jen odrážedlo? I tak pro vás máme dobrou zprávu. Ve všech lokalitách probíhají kromě dalších dětských kategorií závody odrážedel.

Doprovodné akce

Den na závodě Kolo pro život však není jen o ježdění. Akce je provázena spoustou dalších aktivit a tím nemyslíme jen stánky s občerstvením. Děti si mohou například zasoutěžit a pohrát si v Dětské zóně 211, odkud nejspíš odejdou s kreativní ozdobou přímo na sobě, protože kdo by odolal možnosti malování na obličej. Dvěstějedenáctka, tedy Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, je jedním z partnerů projektu. Najdete ji ve všech lokalitách, ve kterých se tento rok konají závody Kolo pro život. Proto také ZPMV připravila pro své klienty bonus, kterým je 20% sleva ze startovného, při online registraci.
Podívejte se na přehled akcí, kde letos 211 najdete.

Aktuálně