Přejít k hlavnímu obsahu
běžky
23. 12. 2022
Pohyb

Na běžkách Stopou pro život

Kráčet v něčích stopách může být zajímavé, prospěšné i vzrušující. Jet v připravené běžkařské stopě je vlastně to samé. A název Stopa pro život rozhodně není nijak moc nadnesený.

Zkuste běžkování

Běžkování má snad jen samé výhody. Je pro samotáře i pro partu přátel či celou rodinu. Je velmi užitečné pro naše celkové zdraví. Neprospívá jen naší fyzičce, ale pozitivně podpoří i naši psychiku. Co vám to přinese, když si vyrazíte na běžky? Pohyb, který vás nutí koordinovaně zapojovat celé tělo, je to nejlepší, co můžete pro své zdraví udělat. Nezatěžujete jen některé části, což pochopitelně není příliš žádoucí. Takový komplexní pohyb má pozitivní vliv nejen na záda, ale na celý pohybový aparát a kardiovaskulární systém. Důležité je, že nezáleží na tom, zda máte vrcholovou výkonnost. Ten pohyb je prostě sám o sobě zdravý a nemusíte podávat nějaké super výkony. Proto se hodí bez rozdílu pro všechny – od dětí a seniorů přes občasné sportovce až k zapáleným poloprofesionálům. Každý si z běžkování odnese zdravě protažené tělo a vyčištěnou hlavu. Pohybovat se zasněženou krajinou v monotónním, uklidňujícím rytmu vám pomůže vypláchnout z hlavy všelijaké stresy a starosti. Ano, vypadá to, že běžkování je ten nejzdravější zimní sport.

Zkuste Stopu pro život

 

stopa pro životPokud už běžky jsou součástí vašeho života a vyrážíte do zasněžených hor, abyste nastoupili do běžkařské stopy, možná byste měli zkusit Stopu pro život. Mohla by se vám líbit. Jedná se o sérii závodů po celé České republice, takže si můžete vybrat ten, který vám nejvíc vyhovuje. 
 

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR tuto prospěšnou akci podporuje a pro své klienty má připravenou slevu na startovné. Zároveň budete mít zdarma servis lyží. Není to nijak složité. Vezměte si k ruce svůj průkaz pojištěnce, ať už se registrujete on-line, nebo ho předložíte přímo na startu, a získáte slevu 20 %.

Tak hurá do stopy!

Aktuálně