Přejít k hlavnímu obsahu
Vychutnejte si chvíle v přírodě plnými doušky
13. 10. 2020
Pohyb

Vychutnejte si chvíle v přírodě plnými doušky

Zavírají se sportoviště, fitness a bazény? Nevadí. Vyrazte do přírody. I ta podzimní má svou romantiku. Při pobytu a pohybu na čerstvém vzduchu doslova pookřejete. Psychicky i fyzicky.

Není to žádné tajemství, čas strávený venku v přírodě je doslova balzámem a chutnou krmí pro tělo i duši. A pokud vyrazíte na výlety i s dětmi, takové chvíle doslova tmelí rodinu.

Může to znít na první pohled až nadneseně, ale je to prostý fakt. Pobyt v přírodě jednoznačně prospívá tělu i mysli. A to ani nemusíte polykat kilometry při běhání v lese nebo vyrážet na mnohakilometrové túry. Stačí se jen projít ve stínu stromů, nadýchat se čerstvého vzduchu, na chvíli se zastavit, sednout si na lavičku a jen si plnými doušky užívat vznešený klid a ticho.

Při pobytu v přírodě si čistíte hlavu, lépe vstřebáváte únavu. To jsou další pozitiva pobytu v přírodě. Stejně jako to, že procházka v lese blahodárně působí na lidské zdraví, samozřejmě zlepšuje kondici a posiluje imunitní systém. Lidé, pro něž je pobyt v přírodě každodenní samozřejmostí, jsou méně často nemocní a dožívají se vyššího věku.

Bezte do prirody

Vezměte s sebou ven i své děti

A nenechte se odradit ani méně vlídným podzimem. Naopak. Procházky v podzimní přírodě mezi stromy s postupně opadávajícím listím a charakteristickou vůní jsou vhodným způsobem, jak se stát odolnějšími vůči obvyklým nemocem, jakými jsou chřipka, nachlazení a různé virózy.

I krátká procházka stačí. A pokud vyrazíte s dětmi, posílí to i rodinné vztahy. A nejen to. Každý pohyb a pobyt v přírodě pomáhá v boji proti obezitě a kilům navíc. Stačí si v rámci procházky zahrát na honěnou nebo vymyslet jiné aktivity, do nichž se zapojíte všichni.

Pohyb a pobyt v přírodě a k tomu různé společné pohybové hry a aktivity jsou příležitostí, jak vylepšit fyzickou kondici a zlepšit motoriku a pohybové dovednosti nejen své, ale i našich dětí. A není to žádná věda. Můžeme střídat různé druhy chůze, běhat, skákat, využít i venkovní zařízení na cvičení.

Navíc aktivity v přírodě dokážou pročistit unavenou hlavu, zlepšují pozornost a schopnost soustředit se. Příroda je zkrátka tím nejlepším hřištěm i tělocvičnou. A vyrazit do ní není nijak složité. Prostě stačí sami sebe zvednout od televize a naše děti od počítačů…

Proměňte svůj životní styl ve zdravý. S Výzvou 211

Toužíte po změně životního stylu? Chcete začít žít zdravě? Proč ne? Pojďme na to! Připojte se i vy a přijměte Výzvu 211, která odstartovala 1. září a potrvá do 31. 10. 2020. Můžete vyhrát i některou z hodnotných cen. Více informací najdete na adrese: https://www.vyzva211.cz/.

Videa

Více videí
Výzva 211 pro zdravější život

Aktuálně