Přejít k hlavnímu obsahu
běžky-zdravý pohyb
4. 2. 2022
Pohyb

Běžky – zdravý pohyb

Běžkování je v Čechách velmi oblíbený zimní sport, možná i proto, že jej už po pár krocích zvládne každý. Naše hory jsou pro tuto zimní radovánku výborně vybavené, ale můžete běžkařit i v některých městských parcích.

Jak si běžky zamilovat

Teď si představte, že jste na čerstvém vzduchu, užíváte si třpytivý sníh kolem, vnímáte okolní přírodu a hřeje vás vědomí aktivního pohybu.
Představa je to krásná, ale zatím vás něco od její realizace zrazuje? Na začátku pomůže, když vyrazíte s partou přátel, ale určitě s sebou vezměte někoho, kdo je na tom stejně jako vy – začátečník. Budete se totiž spolu smát, když vám to nepůjde, a podpoříte se, až začnou docházet síly. Hlavní je určit si cíl – takový svařák na Šámalce dokáže zvýšit vaše tempo i třikrát. Jakmile jednou strávíte celý den na čerstvém vzduchu a tempo si budete moci přizpůsobit podle sebe, je velká šance, že vás běžkaření začne bavit. Perfektně si u něj totiž vyčistíte hlavu. A nejen to.

Je to zdravé

Váš kardiovaskulární systém vám poděkuje, protože pohyb na běžkách je velmi komplexní a tělu přirozený. Velmi aktivně totiž zapojujete celé paže a rozpohybujete tak mezilopatkové a zádové svalstvo. Při stoupání zase pocítíte svaly na nohou. Váš pohybový aparát vás bude milovat, protože ke slovu přijdou všechny vaše klouby, a i když si o sobě myslíte, že nemáte žádné svaly, už po prvním výletu na běžkách budete vědět o většině z nich. A v neposlední řadě je tu velké množství spálených kalorií a to také není k zahození. 

Půjčit, nebo koupit?

Na poprvé je lepší si běžky půjčit. Alespoň uvidíte, zda jsou vám dlouhé či krátké, jaké by vám vyhovovaly hůlky, vázání a boty. Už po pár výletech jistě budete v obraze, jaké si vybrat ty vlastní. A až se rozhodnete koupit vlastní běžky, dejte si na čas a nechte odborníka, ať vám poradí.

Máte teď pocit, že byste to na běžkách rádi zkusili? Zahoďte strachy a obavy a vyrazte do pověstné bílé stopy. Uvidíte, že to bude stát za to. Noví přátelé, nové zážitky a časem hodně krásných vzpomínek.
 

logo ZP-MVZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

Vyhrajte fitness náramek! 

 
Vyrazte do bílé stopy a zdolejte s námi šestou sportovní výzvu! Vyfoťte se na běžkách a můžete vyhrát!
Soutěžíme o jeden pánský a jeden dámský fitness náramek Fitbit Charge 4!

Tak se zaregistrujte na ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA, splňte únorovou měsíční výzvu a sdílejte jí na svém Facebooku či Instagramu s hashtagy : #zdravypohybmojevyhra a #zpmvbezky.

 

Pokud splníte alespoň pět z devíti měsíčních sportovních výzev, můžete vyhrát elektrokolo značky Author v hodnotě 73 000 korun a spoustu dalších cen.
Dobrou zprávou je, že měsíční výzvy lze splnit i zpětně, anebo jednu z nich nahradit zdoláním 211 km libovolným pohybem.

 

Zdravý pohyb je naše společná výhra! 

 

Registrace, detaily a pravidla ZDE

Aktuálně