Přejít k hlavnímu obsahu
cvičení-bolavá záda
26. 3. 2021
Pohyb Aby záda nebolela Jarní vášeň pro zdravé tělo

Bolavá záda se musí opřít o pevný vnitřek

Kdo někdy neměl bolavá záda! Podívejte se na video s dalšími jednoduchými cviky, díky kterým můžete mít odolnější a zdravější záda, ať jste v jakémkoli věku.

Minulý díl našeho videa vás seznámil s třemi jednoduchými, tzv. spinálními cviky, které účinně uleví od bolesti zad. V tomto druhém dílu navazujeme dalšími třemi cviky. Jsou opět jednoduché, a proto se hodí nejen nám samotným, ale i pokud se staráme o někoho staršího, komu pomáháme udržovat se v dobré kondici.

Zdravé jádro

Pojem zdravé jádro zde přeneseně používáme na vnitřní, hluboký příčný břišní sval. Nesmíme na něj zapomínat, protože když nebudeme mít zpevněný vnitřek, nemají se vnější svaly o co pořádně opřít. Sledujte cvičitelku Hanu, která předvádí cvičení na posílení tohoto důležitého svalu. Uvidíte, že to opravdu není nic složitého. Mnohem složitější se zdá, vydržet se těmto užitečným cvikům věnovat pravidelně. Ale stojí to za to.
 

  • Tato výuková videa vznikají ve spolupráci se společností SOS Domácí péče. SOS Domácí péče je projekt, který nabízí pomoc těm, kdo se doma věnují péči o své blízké. Natočili jsme je prostorech studia JOY, jež laskavě umožnilo, aby cvičitelka Hanka ukázala, jak správně provádět cviky, které se díky své nenáročnosti hodí i pro seniory.

Aktuálně