Přejít k hlavnímu obsahu
Cvičení s aplikacemi
25. 11. 2021
Pohyb

Cvičení s aplikacemi

Během lockdownů se mimo jiné ukázalo, že nikdo nechce být zavřený doma, a tak i ti, kdo běžně vysedávají na otomanu, tou dobou opatrně zkoušeli, co se stane, když trochu pobudou venku. Průzkumy ukazují, že procházky a cvičení venku zažívaly nebývalou renesanci. A ke slovu se dostaly aplikace. Co nám nabízejí?

Vy, kdo jste byli zvyklí chodit pravidelně do fitka a marně jste během lockdownu lomcovali klikou jejich dveří, jste možná pro sebe objevili nejednu mobilní aplikaci, která vám pomohla vaši cvičební rutinu udržet.

Je také dost takových, kteří společné fitko prostě nevyhledávají, ale nové cvičební návyky si během lockdownů vypěstovali právě díky aplikacím na cvičení. 
Cvičení nemusí nutně probíhat vždy venku. Aplikace vám pomohou nastavit pravidelnost, hlídají za vás výkon, strávený čas, a pokud budete chtít, provedou vás efektivně každým tréninkem.

Nejoblíbenější aplikace

  • Fitify: Fitness & Home Workout

Je momentálně nejoblíbenější fitness apkou pro domácí cvičení na českém trhu. Funguje česky a nastavit si v ní můžete vaše požadavky, vybavení a dlouhodobé plány. Aplikace obsahuje více než osm stovek cvičení a instruktážní videa jednotlivých cviků.

  • 7 Minute Workout: Fitness App

V této aplikaci najdete hlavně krátké, sedmiminutové tréninky a je ideální pro ty, kdo nemají na cvičení tolik času. 
Nastavit lze náročnost cvičení, ale také oblasti, které byste rádi posílili. Součástí jsou videa, podle kterých cvičíte a ke kterým nepotřebujete žádné cvičební pomůcky. 

  • 5 Minute Yoga Workouts

Tvůrci aplikací samozřejmě nezapomínají ani na milovníky jógy. 5 Minute Yoga je jednoduchá apka na pětiminutová cvičení jógy. Využijete ji, když máte uspěchané období nebo když jste na cestách. Aplikace je ideální i pro úplné nováčky a součástí cvičení jsou přehledné instrukce ke správnému provedení jógových pozic. 

  • Down Dog

Je podobná a velmi oblíbená aplikace pro cvičení jógy.

  • Nike Training Club / adidas Training

A pak jsou tu aplikace na cvičení od sportovních gigantů Nike a adidas. Obě aplikace jsou intuitivní a nabízejí obrovské možnosti. Můžete si navolit obtížnost, délku a intenzitu tréninku, snadno vše spárujete s mobilem či chytrými hodinkami. V obou případech najdete velkou část tréninku zdarma, můžete si však zaplatit členství a aplikaci využívat do maxima. Aplikace od adidas nabízí i české rozhraní.
 

logo ZP-MVZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

Vyhrajte sportovní výbavu na cvičení! 

 
Potřebujete podložku na cvičení, kettlebell a činky? Anebo podložku, tašku a podpůrný polštář? Tak se zaregistrujte na ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA, splňte listopadovou měsíční výzvu tím, že se vyfotíte nebo natočíte při cvičení, posilování nebo józe, a „postněte“ ji na svůj Facebook či Instagram s hashtagy : #zdravypohybmojevyhra  #zpmvcviceni.

 

Pokud splníte alespoň pět z devíti měsíčních sportovních výzev, můžete vyhrát elektrokolo značky Author v hodnotě 73 000 korun a spoustu dalších cen.

Zdravý pohyb je naše společná výhra! 

 

Registrace, detaily a pravidla ZDE

Aktuálně