Přejít k hlavnímu obsahu
domácí fitko
4. 11. 2021
Pohyb

Domácí fitko

Chystáte se, že konečně začnete pravidelně cvičit, ale nejste si jistí, jak vám to půjde? Jít rovnou do fitka se tak trochu stydíte. Zkuste si to nejdřív nanečisto doma. Cvičit se dá s ledasčím.

Rozhodnutí, že začnete cvičit, se dělá poměrně jednoduše. Máte více než dost podpůrných informací a faktů, že je to opravdu to nejlepší, co můžete pro své zdraví udělat. Takže nad tím moc dlouho neváháte. Ale pak je potřeba překlopit rozhodnutí do fáze „Opravdu cvičím“. A začíná to drhnout. To se vám najednou vyrojí spousta věcí, které je potřeba promyslet, zvážit a rozhodnout. Rozhodujete se mezi jízdou na kole, běháním a návštěvou fitness nebo něčím dalším? Na jedno se necítíte, pro to další byste museli investovat do vybavení… A navíc, co když vám to nakonec nebude vyhovovat? Trochu se to odhodlání zabrzdilo. Tak se k tomu postavíte konstruktivně a řeknete si: Vyběhnu v tom, co mám k dispozici, půjčím si kolo od kamaráda, zajdu si zacvičit do fitka. Jenže ouha. Zjistíte, že to není jen tak. Že se prostě stydíte. Že na vás budou koukat, jak legračně běžíte, jak nemotorně provádíte cviky s činkami či u stroje. Chce to zkrátka domácí přípravu. Začněte s domácím fitkem!

Co dům dal

Na to, abyste si doma zkusili, jak vám to cvičení půjde, naštěstí nepotřebujete investovat do žádného vybavení. Projděte skříně i spíž a dejte si ho dohromady sami. Budete se namáhat a zapotíte se stejně jako s originálním nářadím.

  • Podložka na cvičení – deka, ručník
  • Činky – PET lahve
  • Švihadlo – prádelní šňůra
  • Oporová guma či expandér – gumicuky z auta (ale pozor na koncové háčky)
  • Lavice na cvičení – pro lehsedy zapřete nohy pod nábytek
  • Lavice na cvičení 2 – pro zvedání středního trupu si položte nohy na postel
  • Posilovací vak – rýže, mléko apod. zabalte do deky a přepásejte páskem

Jistě chápete, že to není dlouhodobé řešení, ale nevěřili byste, jak vám to může pomoct s realizací vašeho odhodlání začít cvičit. Svou premiéru si odbudete v soukromí, zjistíte, co to obnáší, získáte trochu té jistoty a začnete se těšit, až ty improvizované cvičební pomůcky nahradíte profesionálními. Ať už doma, nebo ve fitness.

Motivace

Teď už jste jakžtakž připravení pustit se do cvičení, ale možná by se vám hodilo ještě další povzbuzení. Tady je. Zapojte se do výzvy Zdravý pohyb moje výhra, kterou připravila Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, a vyhrajte zajímavé ceny v čele s hlavní výhrou, která opravdu stojí za to. Elektrokolo Author v hodnotě 73 000 Kč. Tento měsíc je na řadě výzva ke cvičení. Podívejte se na podrobnosti, jak se do výzvy zapojit.
 

logo ZP-MVZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

Vyhrajte sportovní výbavu na cvičení! 

 
Potřebujete podložku na cvičení, kettlebell a činky? Anebo podložku, tašku a podpůrný polštář? Tak se zaregistrujte na ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA, splňte listopadovou měsíční výzvu tím, že se vyfotíte nebo natočíte při cvičení, posilování nebo józe, a „postněte“ ji na svůj Facebook či Instagram s hashtagy : #zdravypohybmojevyhra  #zpmvcviceni.

 

Pokud splníte alespoň pět z devíti měsíčních sportovních výzev, můžete vyhrát elektrokolo značky Author v hodnotě 73 000 korun a spoustu dalších cen.

Zdravý pohyb je naše společná výhra! 

 

Registrace, detaily a pravidla ZDE