Přejít k hlavnímu obsahu
Jak se v novém roce udržovat fit
4. 1. 2023
Pohyb

Jak se v novém roce udržovat fit

Můžete se na předsevzetí dívat, jak chcete, ale začátek nového roku je zkrátka ideální čas, abychom si promysleli, jak vážně to letos chceme brát se zdravým pohybem.

Některá novoroční předsevzetí zní jako zničující výhružka. No, každý to máme jinak, ale nejspíš se shodneme na tom, že by to mělo být spíš něco, co vnímáme pozitivně, na co se těšíme, i když nám to dá pravděpodobně zabrat.

Novoroční předsevzetí (ale nemusíte tomu tak vůbec říkat) můžete pojmout jako plán, který vás povede k tomu, mít zdraví jako vášeň.
Naplánovat si na začátku roku jednotlivé kroky pro zdravý život na celý rok, to má pozitivní přínos hned ve dvou směrech. Z krátkodobého hlediska jste teď hned pomohli své mysli, aby se nenechala přemoci chladným a pošmourným obdobím, jež nám na náladě rozhodně nepřidává. Spřádat plány je totiž jeden ze způsobů, jak si navodit pozitivní pocit, který v zimě potřebujeme.

Neméně důležité je hledisko dlouhodobé. Vytyčili jste si aktivní cestu, která prospívá vašemu zdraví.
Popřemýšlejte tedy nad tím, jaký letos bude váš životní styl. Do plánování zdravého života samozřejmě patří i prevence. Nezapomeňte na preventivní prohlídky a zaneste je do kalendáře. Zvažte i to, jaký budete mít jídelníček, jak budete relaxovat a také JAK SE BUDETE HÝBAT.

Zůstaňte v pohybu

Plánování celoročního zdravého pohybu mají o něco jednodušší ti, co se už věnují nějakému konkrétnímu sportu. Vědí, čeho dosáhli v roce minulém a zda to chtějí překonat, a přizpůsobí tomu svůj tréninkový plán. Nebo jsou spokojeni, a tak naplánují osvědčené udržovací postupy. Ti, co se sportu zatím nevěnují, ale chtějí, si mohou naplánovat spuštění akce Jsem běžec, golfista, cyklista atd.

Nemusí mít ale všichni svůj sport. Někdo to prostě nepotřebuje. V takovém případě je potřeba poněkud rozsáhlejší plánování – vymýšlet aktivity pro každé roční období nebo čas volna a dovolené. Často to znamená přemýšlet nad tím, jak obohatit zdravým pohybem své obvyklé činnosti. Ať už je to to známé doporučení absolvovat alespoň část své cesty do práce pěšky, nebo si pro každou procházku s pejskem nastavit trochu delší trasu. Vymýšlejte, buďte tvůrčí, objevujte nové způsoby, jak být v pohybu. V lednu je prostě čas naplánovat si, jak se budeme v novém roce udržovat fit.

ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

 

logo ZP-MVHýbejte se pravidelně s námi, nastartujte zdravější životní styl a k tomu vyhrajte atraktivní ceny. Nezapomeňte, že zdravý pohyb je naše společná výhra!

 

Každý měsíc na našem facebookovém profilu vyhlašujeme novou měsíční výzvu – sportovní aktivitu. Pokud vám daná aktivita nevyhovuje, můžete ji nahradit zdoláním 211 km libovolným pohybem. Odměnou za zdolání výzvy vám bude nejen zdravější tělo, lepší fyzička a dobrá nálada, ale také každý měsíc jiná věcná výhra.

 

Více informací k soutěži a kompletní pravidla naleznete ZDE.

Aktuálně