Přejít k hlavnímu obsahu
bruslení1
31. 5. 2021
Pohyb Škola in-line bruslení Jarní vášeň pro zdravé tělo

Kolečkové brusle: Jak začít

Bruslení na kolečkových bruslích je u nás velmi populární. Je oblíbené jak u dospělých, tak u dětí. Proto snese označení dokonalá rodinná aktivita. Nemáte zkušenosti? Ve videu najdete několik rad pro úplné začátečníky, které se hodí nejen pro děti.

I když nějakou představu o bruslení na kolečkových bruslích jistě máte, není od věci nechat si poradit od zkušenějších. V našem videu vystupuje trenér Jonáš, který má s vedením dětí i dospělých hodně zkušeností. 
Začínáme u toho, co vlastně patří do kompletní výstroje bruslaře, který chce jezdit bezpečně. Víte, jak se správně a bezpečně vstává poté, co si brusle nazujete? Uměli byste se postavit do postoje, kterému se říká áčkový? A zvládli byste i téčkový, véčkový a nůžkový? Ve videu také uvidíte, jak chodit jako kačenka a k čemu jsou všechny tyhle techniky potřebné. A hlavně se podíváte na názornou ukázku toho, jak správně padat, aby se vám nic nestalo. 

Uvidíte, že obě zdatné figurantky, pětiletá Anička a desetiletá Emma, nemají s Jonášovými pokyny žádný problém. To je krásné povzbuzení pro všechny rodiče, kteří mají obavu, že by bruslení na kolečkových bruslích se svými dětmi nezvládli. Tak do toho!