Přejít k hlavnímu obsahu
Světový den obezity
2. 3. 2023
Hubnutí

Světový den obezity

Na 4. březen připadá Světový den obezity. Připomínka jednoho z rostoucích současných problémů, který se týká velké části populace na celém světě. Zúčastněte se doprovodných akcí.

WOD neboli World Obesity Day, česky Světový den obezity, byl vyhlášen organizacemi, jež se zabývají problematikou obezity. Obezita a nadváha jsou bohužel v současnosti velkým problémem populace, který se pochopitelně nevyhnul ani České republice. 

Jedná se o hluboký a komplikovaný problém. Není možné na něj nahlížet černobíle, a tak ani řešení není jednoduché. Velmi zjednodušeně řečeno je potřeba věnovat se těmto oblastem: 

  • Neustále posilovat povědomí a rozšiřovat informace o závažnosti tohoto zdravotního a ekonomického problému a obracet pozornost k prevenci.
  • Podporovat komplexní vnímání problému, které by mělo zabránit tzv. nálepkování a zjednodušování. Je nutné chápat, že se nejedná výhradně o „slabost“ jednotlivce, který se nedokáže ovládat, ale o mnoho propojených problémů, včetně postoje společnosti, a někdy dokonce i části odborné veřejnosti.
  • Pomáhat lidem obézním a s nadváhou, hledat řešení a poskytovat jim kvalitní smysluplnou pomoc.

 
Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR nabízí svým klientům podporu při řešení tohoto problému. V rámci Programu prevence civilizačních onemocnění mohou dospělí i děti získat příspěvek 500 Kč, respektive 1 500 Kč na prevenci nadváhy a obezity. ZP MV ČR také upozorňuje na aktuální akce, které pořádá společnost STOB, jež se problematice v České republice už dlouhá léta věnuje.

Podívejte se na přehled akcí, které STOB pořádá v souvislosti se Světovým dnem obezity, a zapojte se. Využijte měření složení těla nebo se zapojte do diskuzí s odborníky. Všechny akce jsou zdarma, a pokud se chcete správně zorientovat v otázkách výživy, pohybu, psychiky nebo chcete začít tento problém řešit, jsou tyto programy tím správným povzbuzením. 

Staňte se klientem ZP MV ČR
 

Zaujaly vás bonusy a výhody, které nabízí ZP MV ČR? Víte, že můžete změnit zdravotní pojišťovnu jen dvakrát v roce? Právě teď máte jedinečnou příležitost se k nám přidat! Do 31. 3. 2023 nám zašlete vyplněnou přihlášku a od 1. 7. 2023 budete naším pojištěncem a začnete využívat všech výhod. Rozhodně to bude výhra pro vaše zdraví.
 

banner

Aktuálně