Přejít k hlavnímu obsahu
bruslení 1
6. 12. 2021
Pohyb

Taky bruslíte?

Bruslení je u nás Čechů velmi populární. Snoubí se v něm euforie z hladkého klouzavého pohybu, kdy se cítíte jako v letu, se zážitkem ze sportovního výkonu, jakým bruslení bezesporu je.

Tradice bruslení je v našich krajích dlouhá. „Za Rudolfa II. konán v Praze karneval na ledě, kde též bruslaři ‚pro kratochvíli jezdili‘. Od roku 1700 lze bezpečně sledovati rozšíření bruslí po celých Čechách, Moravě i Slezsku, kde jejich užívání bylo na rybnících i řekách,“ uvádí v textu, který je dodnes zachován v Archivu hlavního města Prahy, Josef Rössler-Ořovský.

Chtěli byste zkusit bruslit? Odhoďte strach z tvrdého ledu i chladného prostředí a pojďte to rozjet na led. Můžete vyčkat na pořádné mrazy a zkusit bruslení na přírodních plochách, ale máte-li rádi bezpečí a „pevnou půdu“ pod nohama, vyberte si některé z uměle vytvořených kluzišť, ať už pod širým nebem nebo na stadionu.

Pozvěte svou milou na překvapující rande na ledě, kde vaše nabídnuté rámě bude přijímáno nejen jako gesto gentlemana, ale také jako záchrana před pádem. Můžete připravit překvapení v podobě horkého nápoje v termosce a dostane se vám nespočet zářivých úsměvů i pevných objetí. Užijete si hezké chvíle při sladěném pohybu po ledě ruku v ruce a vašim srdcím prospěje nejen pohyb, ale i blízkost toho druhého.

Rodina na ledě – to je příležitost, jak může tatínek ukázat dětem mužský vzor, užít si společný čas v jiných kulisách, než jste běžně zvyklí, i spoustu legrace, když třeba tatínkovi nebo mamince podklouznou nohy. Věřte, že salvy dětského smíchu vám za tu námahu budou stát. 

A v poslední době se také stávají oblíbenými firemní akce, party a teambuildingy na ledě. Stadiony bývají vybavené půjčovnami bruslí, a tak se nikdo nemůže vymlouvat na to, že toto sportovní náčiní nevlastní. Většina těch, kdo zkusí brusle až v dospělosti zjišťuje, že je velký rozdíl chodit na stadion fandit svému týmu hokejistů, ale pak sami sestoupit na ledovou plochu a zažít onen pocit, kdy s vynaložením malého úsilí vás brusle unášejí překvapivou rychlostí. 

Při jízdě na bruslích také spálíte pořádné množství kalorií a vzhledem k ostatním benefitům tohoto sportu se stává královnou zimních aktivit, protože je na rozdíl od lyžování velmi dostupná v kdejakém městečku, na lecjakém rybníku nebo kluzišti, vytvořeném z plácku na čutání.
 

logo ZP-MVZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

Vyhrajte brusle! 

 
Patří do vaší zimní sportovní výbavy brusle? Pokud ještě ne, máte je šanci vyhrát! Zapojte se do naší prosincové výzvy, ukažte nám jednu Sáblíkovou nebo jednoho Vernera a jste ve slosování o brusle v hodnotě 3 000 Kč!

Tak se zaregistrujte na ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA, splňte prosincovou měsíční výzvu a sdílejte jí na svém Facebooku či Instagramu s hashtagy : #zdravypohybmojevyhra  #zpmvbrusleni.

 

Pokud splníte alespoň pět z devíti měsíčních sportovních výzev, můžete vyhrát elektrokolo značky Author v hodnotě 73 000 korun a spoustu dalších cen.

Zdravý pohyb je naše společná výhra! 

 

Registrace, detaily a pravidla ZDE

Aktuálně