Přejít k hlavnímu obsahu
floorball
2. 9. 2022
Pohyb

Týmový sport na celý rok

Okusili jste o prázdninách nějaký týmový sport a nadchnul vás? Pokračovat můžete s přáteli po celý rok. Nebo si svůj tým můžete dát dohromady i pomocí aplikace.

Prázdniny končí a s nimi i období dovolených. V září se vše obvykle pomalu, ale jistě vrací do všedního celoročního pracovního formátu, ale nemusí. Tou změnou, která vás vytrhne z šedi normálnosti, se může stát sport. A nejlépe týmový. Stačí si jen vybrat – zahrát si fotbálek s partou přátel? Nebo nohejbal, basketbal, volejbal, florbal či hokej? 

Září je stále obdobím, kdy se dá v pohodě sportovat pod širým nebem. Kdo nemá fungující partu, která pravidelně vyráží za sportem, ať už za fotbalem, volejbalem nebo jiným kolektivním sportem, se nejspíš jako první zeptá, kde a s kým by mohl vyrazit za svým oblíbeným sportem.

Pomůže internet i aplikace

V mnoha případech se stačí poohlédnout ve svém okolí, ale na pomoc si v takovém případě můžeme vzít i internet a některý ze specializovaných webů, například Týmuj.cz, nebo některou z existujících aplikací pro chytré telefony, například Vyspo.

Prostřednictvím aplikace, která je k dispozici zdarma ke stažení na Google Play nebo Apple Store, či webu najdete nejen akci, místo a termín, kdy se který sport dá provozovat, ale také nalézt parťáky pro vaši sportovní aktivitu. Nebo naopak sportovní tým může tímto způsobem nalézt chybějícího hráče pro fotbalový, volejbalový, basketbalový či jiný mač nebo trénink.

V Aplikaci Vyspo je dnes přes třicet sportů, nejen kolektivních, ale také individuálních. A najdete tu i parťáky třeba na cestování. Bohatý výběr sportovních aktivit najdete i na webových stránkách Týmuj.cz – vedle týmových sportů třeba i možnosti, kde si zacvičit aerobik, jógu nebo si zatancovat.

Zdraví, kondice i dobrá parta

Někdo si jde zaběhat, jiný zaplavat, ale týmové sporty nabízejí ještě o něco víc než jen zdravý životní styl. Na prvním místě figurují samozřejmě pohyb, zlepšování fyzické kondice a celkově zdraví, ale navíc v partě zažijete spoustu okamžiků, které utužují přátelství. Leckdy na dlouhé a dlouhé roky. A ještě jedno plus týmové sporty nabízejí – obvykle nepotřebujete nijak drahé vybavení. 

Výhodou většiny kolektivních sportů je i to, že se dají provozovat nejen venku pod širým nebem, ale při nepříznivém počasí nebo během zimních měsíců nemusíte svou aktivitu ukončit, ale pouze se můžete přesunout doslova pod střechu. To platí pro volejbal, basketbal, florbal a třeba i fotbal, byť v sálové podobě. Většina sportovních hal nebo školních tělocvičen nabízí i časy pro veřejnost.

Od fotbalu až třeba po florbal

Jednoznačně nejrozšířenějším týmovým sportem v Česku je fotbal. A řeč není jen o tom klasickém jedenáct proti jedenácti. Hrát se dá i na házenkářském hřišti v menším počtu lidí a na menší branky, na plácku za domem nebo v hale. To je ten důvod, proč je tak lákavý. Zrovna tak si venku i v hale zahrajete šestkový volejbal a totéž platí i pro jeho plážovou podobu. A nemusíte ani hrát pouze dva proti dvěma. V posledních letech neustále roste obliba florbalu a překvapivě nejen mezi mladými lidmi. 

Samozřejmě při hledání týmového sportu hraje roli i výkonnostní úroveň. Zatímco pro někoho je cílem dosahování špičkových výkonů a neustálé zlepšování, pro jiného platí, že účelem sportování je vyplnit čas aktivním pohybem, tzv. si udělat žízeň a strávit čas s dobrou partou a přáteli.

ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

 

logo ZP-MVHýbejte se pravidelně s námi, nastartujte zdravější životní styl a k tomu vyhrajte atraktivní ceny. Nezapomeňte, že zdravý pohyb je naše společná výhra!

 

Každý měsíc na našem facebookovém profilu vyhlašujeme novou měsíční výzvu – sportovní aktivitu. Pokud vám daná aktivita nevyhovuje, můžete ji nahradit zdoláním 211 km libovolným pohybem. Odměnou za zdolání výzvy vám bude nejen zdravější tělo, lepší fyzička a dobrá nálada, ale také každý měsíc jiná věcná výhra.

 

Více informací k soutěži a kompletní pravidla naleznete ZDE.

Aktuálně