Přejít k hlavnímu obsahu
bruslení děti
14. 12. 2021
Pohyb

Vezměte děti na led

I když zrovna venku není pod nulou, zimní stadiony a kluziště najdete na spoustě míst. A to je příležitost, jak naše děti rozpohybovat a užít si s nimi spoustu smíchu a hezkých chvilek.

Bruslení dětí

Že ještě vaše dítě nikdy na ledě nestálo? Nevadí, stejně jako u plavání nebo lyžování se vyplatí investovat do několika základních lekcí s instruktorem. Jakmile se váš potomek naučí nejzákladnějším pohybům na ledě, začne ta správná legrace. 
Určitě nechcete, aby bylo vaše dítě po deseti minutách bruslení otrávené, takže ho na led vhodně oblečte. Nepromokavé a zateplené kalhoty i rukavice jsou výhra, protože zpočátku tráví děti víc času válením se po ledě než balancováním na bruslích.
Pokud dítě nikdy na ledě nestálo, je ideální používat hrazdičku na držení. Nejdřív je totiž důležité naučit dítě, aby mělo stabilitu. Děti s hrazdičkou jen ťapkají na bruslích a až později se naučí na bruslích klouzat.
Bruslení musí dítě především bavit, a proto na něj neklaďte příliš vysoké nároky. Malé děti se také rychleji unaví a potřebují činnosti měnit, takže je dobré jim to na ledě všelijak zpestřovat.

Krasobruslení

Krasobruslení je krásný, ale velmi náročný sport. Nejen fyzicky, ale i časově, a to jak pro děti, tak pro rodiče.
Za krásnými kostýmy krasobruslařů na závodech se skrývá ohromná dřina. 
Pokud se rozhodnete věnovat krasobruslení vrcholově, je dobré si uvědomit, že kromě tréninků na ledě je potřeba věnovat se i taneční a baletní průpravě.
Doporučuje se začínat kolem pěti let, protože v tomto věku jsou již dětské kotníky dostatečně vyvinuté na to, aby vydržely častější zátěž na bruslích. Odměnou pro rodiče bude nesmírná hrdost při pohledu na ladné pohyby a skoky jejich ratolestí.

Hokej

Ideální věk na první pokusy s hokejem je okolo čtyř až pěti let. Podle odborníků by se mělo s hokejem začít nejpozději mezi šesti a osmi lety. 
Tento týmový sport je plný zábavy s kamarády v týmu, ale i dřiny na tréninku. Trenéři malých hokejistů a hokejistek kladou důraz na pestrost tréninků a tím pádem si kluci osvojí základy i jiných sportů, jako je atletika a gymnastika. Naučí se brzkému vstávání na tréninky, chování v kolektivu a zodpovědnosti. Rozhodně se nedá mluvit o jednostranné zátěži a nudném drilu. Přípravek pro děvčata není tolik jako chlapeckých, a tak se někdy v přípravce sejdou kluci i holky dohromady. V začátcích, kdy se budoucí hokejisté a hokejistky učí hlavně bruslit, jsou nezbytné brusle, helma a také rukavice. K tomu je možné použít také chrániče kolen a loktů určené pro in-line bruslení. Ostatní výstroj přijde na řadu až později.
Ať už máte doma malou krasobruslařku, krasobruslaře, hokejistu či hokejistku, svým dětem prostřednictvím sportu dáváte i skvělou fyzickou kondici, perfektní držení těla, houževnatost a schopnost fungovat v týmu, což jsou dary na celý život.
 

logo ZP-MVZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

Vyhrajte brusle! 

 
Patří do vaší zimní sportovní výbavy brusle? Pokud ještě ne, máte je šanci vyhrát! Zapojte se do naší prosincové výzvy, ukažte nám jednu Sáblíkovou nebo jednoho Vernera a jste ve slosování o brusle v hodnotě 3 000 Kč!

Tak se zaregistrujte na ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA, splňte prosincovou měsíční výzvu a sdílejte jí na svém Facebooku či Instagramu s hashtagy : #zdravypohybmojevyhra  #zpmvbrusleni.

 

Pokud splníte alespoň pět z devíti měsíčních sportovních výzev, můžete vyhrát elektrokolo značky Author v hodnotě 73 000 korun a spoustu dalších cen.

Zdravý pohyb je naše společná výhra! 

 

Registrace, detaily a pravidla ZDE