Přejít k hlavnímu obsahu
Zvolte si svůj pohyb
6. 5. 2022
Pohyb Jarní vášeň pro zdravé tělo

Zvolte si svůj pohyb

Jak jste na tom s pohybem? Sledujete výzvu Zdravý pohyb moje výhra? Nebo se jí dokonce účastníte? Výzva dospěla téměř do finále, a tak se můžeme podívat, co si z ní můžeme odnést.

Sledujete kolem sebe všechen ten pohyb? Být zdraví, aniž se budeme hýbat, je zkrátka nemožné. To nemusíme brát jako omezení, protože je naštěstí jedno, jakému druhu pohybu se věnujeme. Od nejpřirozenějšího a nejjednoduššího, který by se dal nazvat „Neseď a choď“, přes intenzivnější ve formě rekreačního sportování až k extrémnějším podobám, kdy se věnujeme náročným tréninkům. Každému, co jeho jest. Co nás baví, co nám vyhovuje, na co máme. Důležité je nezůstávat bez pohybu.

Co přinesla výzva

výhry ZP-MVZačíná devátý měsíc výzvy Zdravý pohyb moje výhra. Po osmi měsících, které jsme společně věnovali cyklistice, běhání, cvičení a posilování, bruslení, lyžování, běžkám, chůzi a inlajnům, je tu měsíc závěrečný, který je ve znamení volné disciplíny. Je jen na vás, jaký si pro splnění poslední výzvy zvolíte pohyb. Nejspíš to bude ten pro vás nejmilejší. 
Co vlastně přinesla výzva těm, kdo se zúčastnili, a co mohla dát ostatním, kteří akci Zdravý pohyb moje výhra jen zpovzdálí sledovali? Pro účastníky to byla celá řada měsíčních výher. (A ta za volnou disciplínu, sportovní taška, na svého výherce ještě čeká.) Ale hlavně je stále ještě ve hře výhra hlavní. Elektrokolo Author v hodnotě 73 000 Kč. 
Věříme, že kromě šance na výhru vám naše výzva přinesla i skvělý pocit ze zapojení do dlouhodobé a 100% prospěšné aktivity. Pro ty, kdo se nezúčastnili, byla výzva (jak doufáme) alespoň motivací, aby se začali pravidelně hýbat. Možná teď budou intenzivně vyhlížet další výzvu, se kterou Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR zcela jistě opět přijde.

Volná disciplína napořád

Ono je opravdu jedno, jak se hýbete. Samozřejmě tím myslíme druh aktivity, nikoli to, že by bylo jedno, jak ten který sport či pohyb provádíte. Na správné provedení je samozřejmě potřeba dbát, abychom nenaplnili to pověstné úsloví „sportem k trvalé invaliditě“. Ale to, jakému pohybu se oddáváme, je našemu tělu, potažmo zdraví, opravdu jedno. Hlavně nebýt stojatá voda. V té probíhají nepříliš zdravé procesy. S prominutím zahnívající. 

Rozpohybovala vás výzva k pohybu doslova nebo alespoň k rozhodnutí do pohybu se pustit? Skvělé. Přesně to bylo cílem akce Zdravý pohyb moje výhra. Motivovat k pohybu. 
 

logo ZP-MVZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

Vyhrajte sportovní tašku! 

 
Jdeme do finále! Odstartovali jsme poslední měsíční výzvu. Běhejte, jezděte na kole, bruslete, cvičte doma nebo v parku, zkrátka se hýbejte dle libosti - květnová výzva nese podtitul "volná".
V květnu soutěžíme o sportovní tašku 2v1 pro jednu ženu a jednoho muže, kteří splní podmínky soutěže a na konci kola budou vylosováni!

 

Tak se zaregistrujte na ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA, splňte květnovou měsíční výzvu a sdílejte jí na svém Facebooku či Instagramu s hashtagy : #zdravypohybmojevyhra a #zpmvvolna.

 

Pokud splníte alespoň pět z devíti měsíčních sportovních výzev, můžete vyhrát elektrokolo značky Author v hodnotě 73 000 korun a spoustu dalších cen.
Dobrou zprávou je, že měsíční výzvy lze splnit i zpětně, anebo jednu z nich nahradit zdoláním 211 km libovolným pohybem.

 

Zdravý pohyb je naše společná výhra! 

 

Registrace, detaily a pravidla ZDE