Přejít k hlavnímu obsahu
Do práce pěšky nebo na kole
9. 5. 2023
Pohyb

Do práce pěšky nebo na kole

Na kole či koloběžce, pěšky nebo na inlajnech, na skejtu či klusem, zkrátka bezmotorově. Přidejte se v květnu k výzvě Do práce na kole. Na kolo opět nasedli i zaměstnanci 211.

Když se řekne, že má někdo zdraví jako vášeň, víme sice, že se o své zdraví zajímá a něco pro něj dělá, ale už neznáme míru, s jakou se jeho vášeň projevuje. Někdo je v uplatňování zdravého životního stylu důkladný. Jí jen zdravě, včas myslí na prevenci a pravidelně sportuje. A někdo může být, řekněme, sympatizant, který se k uplatňování správných návyků, například k pravidelnému pohybu, teprve odhodlává. U těch by mohla pozitivně zafungovat nějaká ta pobídka či výzva. V květnu, který je svými teplotami pro venkovní sporty jako stvořený, je jí cyklistika.

do prace na koleMůžete si vybrat. Nabízí se výzva Do práce na kole, kterou už dvanáctým rokem vyhlašuje společnost AutoMat. Stačí se zaregistrovat a zapojit do akce, kde nejde o lámání rekordů, ale o podporu zdravých návyků a bezmotorového pohybu. Sami nebo se svými kolegy. Můžete soutěžit o atraktivní ceny od partnerů výzvy. Možná to pro vás bude to správné pošťouchnutí, které odstartuje vaše pravidelné sportování. Zkušenosti velké části účastníků výzvy totiž říkají, že i po konci května zůstávají u této aktivní dopravy. Důkazem a povzbuzením pro vás mohou být i zaměstnanci Dvěstějedenáctky. Ti se do výzvy zapojují už od roku 2018. Soutěží nejen s dalšími účastníky celorepublikové výzvy, ale jednotlivá pracoviště a kolegové tvoří týmy, které soutěží mezi sebou. Například v posledním roce najeli zaměstnanci zapojení do výzvy asi 7 000 kilometrů!

Pokud vám spíše vyhovují akce, na kterých se nemusíte registrovat, a o ceny soutěžíte tak, že pošlete fotografii, další výzvou, do které se můžete se svým kolem v květnu zapojit, je Zdravý pohyb moje výhra. Pokud sledujete magazín Zdraví jako vášeň nebo facebookový profil Dvěstějedenáctky, tahle výzva, která probíhá celý rok, vám rozhodně není neznámá.

Vyberte si podle svého gusta. Je jedno, kterou výzvu přijmete, hlavně když vám to pomůže „roztlačit“ sami sebe do pohybu, který vám přinese radost a zdraví.
 

ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

 

logo ZP-MVHýbejte se pravidelně s námi, nastartujte zdravější životní styl a k tomu vyhrajte atraktivní ceny. Nezapomeňte, že zdravý pohyb je naše společná výhra!

 

Každý měsíc na našem facebookovém profilu vyhlašujeme novou měsíční výzvu – sportovní aktivitu. Pokud vám daná aktivita nevyhovuje, můžete ji nahradit zdoláním 211 km libovolným pohybem. Odměnou za zdolání výzvy vám bude nejen zdravější tělo, lepší fyzička a dobrá nálada, ale také každý měsíc jiná věcná výhra.

 

Více informací k soutěži a kompletní pravidla naleznete ZDE.

Aktuálně