Přejít k hlavnímu obsahu
Kam vyrazit na inlajny
14. 4. 2022
Pohyb

Kam vyrazit na inlajny

Inlajnové bruslení se s jarem opět připomíná, a až si projedete stezky, které jsou poblíž vašeho domova, začnete se rozhlížet, kam byste mohli ještě vyrazit. Našli jsme pro vás sedm skvělých míst, kam vyjet.

  • In-line dráha okolo veslařského kanálu v Račicích

Okruh kolem vodní plochy kanálu měří 5 km, a vy tak budete vědět, kolik kilometrů jste absolvovali. Bezpečné ježdění zaručuje pět metrů široká asfaltová plocha stezky
Nejsou-li vaše brusle v dobré kondici, je zde veškerý servis spojený s údržbou a opravou inlajnů. V areálu je možné zakoupit nejrůznější příslušenství, a pokud brusle nemáte, můžete si je zde půjčit nebo i koupit.

  • Jezero Matylda u Mostu

Hlavně v létě je oblíbeným rekreačním místem vodní nádrž Matylda, ležící na severním okraji města Most. Roku 2009 zde byla dokončena nová in-line bruslařská dráha. Je dlouhá 4 000 metrů, široká cca 5 m. Jezdí se v jednom směru. Celá dráha má téměř nulové převýšení a je proto velmi oblíbená i mezi začátečníky.

  • Letiště Ralsko u Mimoně – ráj inlajnistů

Velká a kvalitní plocha bývalého letiště poskytuje mnoho tras pro bruslaře. Jezdit můžete i po postranních rolovacích drahách a na bývalé stojánky stíhaček. Všude najdete kvalitní hladký beton. Velkou výhodou je, že po dešti je plocha velmi rychle suchá.

  • Lesní okruh u Hradce Králové

Okruh pro in-line bruslaře a cyklisty v lesích u Hradce Králové je téměř dokonalý. Rovná a dostatečně široká silnice s pěkným asfaltem protíná les s geometrickou přesností. Má nenáročný profil, je přehledná a vhodná pro začátečníky, děti i výkonnostní bruslaře.

  • Šumavská in-line stezka z Nové Pece do Stožce

Patnáct kilometrů dlouhý úsek vede nádhernou šumavskou přírodou podél Vltavy a železniční tratě. Široká a bezpečná trasa téměř bez automobilové dopravy má dobrý povrch a nesvítí na ní přímé slunce.

  • Cyklistická a in-line trasa Nymburk–Poděbrady

Jednu z nejlepších a také nejfrekventovanějších stezek pro cyklistiku a inlajny můžete navštívit v Polabí mezi městy Nymburk, Poděbrady a Libice nad Cidlinou.

  • Hipodrom Most – nejlepší in-line okruh na Mostecku

Dráha je dlouhá 3 370 metrů. Z toho 1 500 metrů vede v obou směrech a má šířku 5 metrů, ve zbylých 1 870 metrech pokračuje dráha v jednom směru o šířce 3 metrů. Dráha je pokryta kvalitním jemnozrnným asfaltem a vede po obvodu dostihové trati.

Věříme, že už jste si vybrali svůj příští výlet! A jestli se ještě necítíte dost zdatní, máme pro vás skvělou pomůcku v podobě online školy bruslení: www.zdravijakovasen.cz/clanky/skola-line-brusleni.

A úplně na konec: Nikdy při bruslení nezapomínejte na bezpečnostní prvky – helmu a chrániče kolen a zápěstí! 

logo ZP-MVZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

Vyhrajte inline brusle! 

 
Ať už vám to na inlajnech jezdí nebo jste bruslaři-začátečníci, zapojte se do naší předposlední měsíční výzvy!
V dubnovém kole soutěžíme o nové in-line brusle dle vlastního výběru v hodnotě 2 500 Kč pro jednu ženu a jednoho muže, kteří splní podmínky soutěže a na konci kola budou vylosováni!

 

Tak se zaregistrujte na ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA, splňte dubnovou měsíční výzvu a sdílejte jí na svém Facebooku či Instagramu s hashtagy : #zdravypohybmojevyhra a #zpmvinline.

 

Pokud splníte alespoň pět z devíti měsíčních sportovních výzev, můžete vyhrát elektrokolo značky Author v hodnotě 73 000 korun a spoustu dalších cen.
Dobrou zprávou je, že měsíční výzvy lze splnit i zpětně, anebo jednu z nich nahradit zdoláním 211 km libovolným pohybem.

 

Zdravý pohyb je naše společná výhra! 

 

Registrace, detaily a pravidla ZDE

Aktuálně