Přejít k hlavnímu obsahu
Praktické ukázky používání elektrokola
26. 11. 2021
Pohyb

Praktické ukázky používání elektrokola

Pokud přemýšlíte o koupi elektrokola nebo si ho přejete pod stromeček, naši experti Miloš a Petr vám pomohou zorientovat se v tom, jaké kolo je vhodné pro jaký terén, a přidají pár základních rad, jak kolo používat.

Horské elektrokolo

Kola do terénu mají široké pneumatiky s hlubším vzorkem, aby dobře držela stabilitu. Před jízdou do náročnějšího terénu nezapomeňte vždy zkontrolovat brzdy, tlak v pneumatikách a celkový vizuální stav kola, aby vaše jízda byla bezpečná. Nezbytné jsou i bezpečnostní prvky jako helma, brýle a rukavice.

Krosové elektrokolo

Předností kola krosového nebo trekového typu do méně náročného terénu jsou užší velká kola, která díky menšímu valivému odporu umožňují delší dojezd. Mají ale výše umístěné těžiště, a tak si dávejte velký pozor při brzdění a při průjezdech zatáčkami. Méně zkušeným jezdcům proto také doporučujeme snížit sedlo zhruba o 2 cm oproti běžnému nastavení.

Elektrokolo zapínáme hlavním tlačítkem bez dotyku brzd nebo pedálů. Po dobu startu se kola nedotýkáme. Po zapnutí můžeme zvolit sílu podpory. V terénu doporučujeme zvolit střední přípomoc. V lehčím terénu se pak rozjíždíme zpravidla bez pomoci motoru. Různé úrovně přípomoci nastavujeme až během jízdy. Systém je také možné vypnout a kolo používat v režimu běžné jízdy.

vykřičník Jak si e-bike vybrat, na co si dát pozor a spoustu dalších rad najdete v povídání s Milošem Křesťanem, expertem společnosti Author. 

logo ZP-MVZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

Vyhrajte elektrokolo v hodnotě 73 000 Kč! 

 
Zaregistrujte se na ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA, splňte alespoň pět z devíti měsíčních sportovních výzev, můžete vyhrát elektrokolo značky Author v hodnotě 73 000 korun a spoustu dalších cen.
 

Postujte splnění výzev na svém Facebooku nebo Instagramu s hashtagy : #zdravypohybmojevyhra a hashtagy jednotlivých kol.
 

Zdravý pohyb je naše společná výhra! 
 

Registrace, detaily a pravidla ZDE

Aktuálně