Přejít k hlavnímu obsahu
Sportujte s přáteli
7. 7. 2023
Pohyb Letní vášeň pro zdravý pohyb

Sportujte s přáteli

Sport je jedním z osvědčených „tužidel“ přátelství. Ale také příležitostí, jak přátelství navázat. I když Světový den přátelství neslavíte, můžete si zasportovat s přáteli právě 30. července.

Spolu

Ve dvou se to lépe táhne, ale také hází, běhá, jezdí atd. Pokud se věnujete sportu jen příležitostně, tak nejspíš nemáte vyloženě sportovní přátelství. Tedy spolupráci se sparingpartnerem, se kterým prožíváte sportovní aktivity. Vyzkoušejte si to a tzv. aplikujte sport na některého z vašich přátel, se kterým se obvykle věnujete jiným životně důležitým aktivitám, jako je třeba posezení v kavárně. Budete nejspíš touhle „změnou prostředí“ mile překvapeni. Rozhodně se nejedná o žádnou zatěžkávací zkoušku vašeho přátelství. Naopak. Zažijete spoustu nového a možná vás to přivede k tomu, že se sportování začnete věnovat s větší pravidelností, což je, jak uznáte, přínos veskrze pozitivní.

Jak vybírat  

Můžete do toho skočit po hlavě a zkusit cokoli, na co je potřeba převléknout se do sportovního. Ale lepší přeci jen je, když se alespoň trošku zamyslíte, co byste chtěli, a hlavně nechtěli. Co má být cílem? Výkon, relaxace, soutěžení? Těšíte se na to, že si při sportování budete povídat, tak jako obvykle? To se pochopitelně vyhněte sportům, při kterých jen tak tak popadáte dech. Squash, fit box a série benchpressů si tedy zvolte, pokud si chcete s kamarádkou či kamarádem spíš dát do těla než probírat novinky.

Chcete to zkusit bez nutnosti pořizování výbavy? Běh, cyklistika (kolo vám určitě někdo půjčí) a turistika se nabízejí samy. Při těchto sportech si se správně zvoleným tempem i v pohodě popovídáte. Chcete se motivovat k pravidelné sportovní činnosti tím, že si přece jen nějakou výbavu pořídíte? In-line brusle, souprava na badminton, lezecké boty, hůlky pro nordic walking se dají pořídit za přijatelné peníze. Pro případ, že by to s touto motivací nevyšlo, to nebude zase taková ztráta. Ale na druhou stranu ani pořizování výbavy nemusí být překážkou. Nemusíte si hned pořizovat paddleboard či kajak, když to chcete zkusit na vodě. Většinou vám provozovatelé toho konkrétního sportu vybavení půjčí. Můžete si tak s kamarádkou či kamarádem vyzkoušet více sportů. Uvidíte, který z nich se stane tím, jenž vaše přátelství utuží, ale hlavně který vám bude oběma dělat radost.
 

ZDRAVÝ POHYB MOJE VÝHRA

 

logo ZP-MVHýbejte se pravidelně s námi, nastartujte zdravější životní styl a k tomu vyhrajte atraktivní ceny. Nezapomeňte, že zdravý pohyb je naše společná výhra!

 

Každý měsíc na našem facebookovém profilu vyhlašujeme novou měsíční výzvu – sportovní aktivitu. Pokud vám daná aktivita nevyhovuje, můžete ji nahradit zdoláním 211 km libovolným pohybem. Odměnou za zdolání výzvy vám bude nejen zdravější tělo, lepší fyzička a dobrá nálada, ale také každý měsíc jiná věcná výhra.

 

Více informací k soutěži a kompletní pravidla naleznete ZDE.

Aktuálně