Přejít k hlavnímu obsahu
cvičení-zadní svalový řetězec
28. 4. 2021
Pohyb Aby záda nebolela Jarní vášeň pro zdravé tělo

Zadní svalový řetězec potřebuje své cviky

Na posílení zádového svalstva tu máme tři cviky, u kterých můžete zůstat ležet.

Potřetí jsme navštívili studio JOY, kde nám cvičitelka Hanka předvedla další trojici cviků, jež vám pomohou při vaší snaze mít zdravá záda, která nebolí.
Pokud jste se již pustili do spinálních cviků předvedených v prvním díle a daří se vám je pravidelně provádět, nejspíš jste už zaznamenali úlevu. Jestli to ale s nápravou zad myslíte vážně, neměli byste zůstat jen u nich. Určitě přidejte cviky na zpevnění vnitřních svalů, které jste mohli vidět v druhém díle.
 

Do třetice

Svaly protažené spinálními cviky a zpevněné vnitřní svalstvo váš problém se zády zcela nevyřeší. Vše bude dobře fungovat, když zároveň pracujete na posílení zadního svalového řetězce. Tyto tři skupiny cviků jsou spolu nerozlučně spjaty a teprve všechny dohromady dávají vašim zádům šanci, aby s nimi bylo vše v pořádku a hlavně nebolela.
Pro zadní svalový řetězec jsou určeny další tři cviky. Tentokrát budete potřebovat jednu cvičební pomůcku navíc. Ale nebojte, nejedná se o nic speciálního. Vezměte si ručník a pojďte na to.
 

  • Tato výuková videa vznikají ve spolupráci se společností SOS Domácí péčeSOS Domácí péče je projekt, který nabízí pomoc těm, kdo se doma věnují péči o své blízké. Natočili jsme je prostorech studia JOY, jež laskavě umožnilo, aby cvičitelka Hanka ukázala, jak správně provádět cviky, které se díky své nenáročnosti hodí i pro seniory.

Aktuálně