Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.

Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.
Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Ananas není jen sladká exotická pochoutka, ale doslova přírodní lékárna. Díky bromelainu, vitamínu C a dalším látkám podporuje trávení, imunitu a také hojení ran. Máme tu zdraví s korunkou – doslova.
Podívejme se na křen, jehož ostře pálivá chuť vám rozproudí krev a v našich zemích je známý po staletí. Víte ale, jaké další zdravotní benefity přináší? Dnes si přečtěte o jeho roli v přírodní medicíně.
Objevte kouzlo seitanu, který díky své univerzálnosti a vysokému obsahu bílkovin oživí vaše běžné recepty. Naučte se s námi, jak seitan připravovat, a zjistěte, proč by neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Řeřicha, drobná zelená rostlina s nádhernými květy a jemnou ředkvičkovou chutí, je často přehlížena. Proč bychom si ji měli zkusit vypěstovat doma a přidávat do salátů, jsme pro vás sepsali v tomto článku.
Nikdo nepochybuje o skvělých vlastnostech sóji, a dokonce i její odpůrci ji často pozřou, aniž by to tušili. Pojďme se zaměřit na sójové výhonky jako na živoucí zásobárnu těch nejlepších látek pro zdraví.
Odkud tempeh přišel, jak vzniká a proč bychom ho měli pustit do našich kuchyní? Po čem sáhnout, když vidíte v obchodě vedle sebe tempeh a tofu? Tady se dozvíte všechno, co o tempehu chcete znát.
Je to slunečnice, ale semínek se nedočkáte. Říká se jí „židovská brambora“ a „jeruzalémský artyčok“. Přečtěte si, v čem jsou hlízy topinamburu neporazitelné a proč by je měli mít na talíři nejen diabetici.
Rozdíl mezi slepičím a křepelčím vejcem? Není to jen ve velikosti. V čem ten rozdíl hlavně spočívá? Přečtěte si, jak jsou křepelčí vejce prospěšná lidskému zdraví, a poznamenejte si recept pro obohacení vašeho stolu.
Znáte tuto zajímavou kořenovou zeleninu a její využití? Má totiž skvělé účinky na lidské zdraví a výborně chutná. Víte například, proč se černému kořenu říká hadí mord španělský?
Cvičení s obezitou NEZNAMENÁ dřinu pětkrát týdně. Začněte pomalu. Stačí používat schody místo výtahu a chodit na krátké procházky. Zdravé hubnutí je pomalé, ale trvalé. A začít můžete s námi hned teď.
Nelíbí se vám vaše tělo? Svou proměnu nezačínejte dietou, ale myšlenkami, protože změna začíná v hlavě. Učte se mít své tělo rádi a až pak může přijít skutečně trvalá proměna. Chcete se dozvědět více?
Nemoc byla poprvé zaznamenána v roce 1934. Postihuje už děti těsně po narození. Dědičnou nemoc nelze jednoduše léčit podáním léku. K rozvoji zdravotních komplikací však nemusí vůbec dojít.
Potravinové intolerance jsou problémem, který může zásadně ovlivnit náš život. Dost lidí je často zaměňuje s alergiemi. Abychom měli jasno, přinášíme rozhovor s nutriční terapeutku Ing. Simonou Šťastnou.
Jak vysvětlit dítěti, že nesmí to, co ostatní smějí, aniž by se cítilo odstrčené nebo jinak ublížené? A jak mu pomoci, aby si nová pravidla přirozeně osvojilo?
Dieta nemusí vždy znamenat hubnutí. Jaký je rozdíl mezi redukční a speciální dietou? Kdy se mohou diety prolínat a jak si vybrat tu správnou? Přečtěte si, jak se orientovat v různých dietních režimech.