Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.

Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Vyvážená strava je pro běžce klíčová. Dodá energii pro výkon, podpoří regeneraci i zdraví. Jak jíst, aby tělo zvládlo tréninky a přitom netrpělo hladem ani nedostatkem živin?
Léto, slunce, voda – a hlad! Co si zabalit na piknik k vodě, aby to všem chutnalo, bylo to lehké, zdravé a bezpečné? Máme pro vás skvělé tipy na letní svačiny, jejich skladování a přidáme také jeden osvěžující recept.
Zázvor bývá králem domácí lékárničky, ale pro zdraví srdce může být problematický. Znáte bylinky, které srdci skutečně prospívají? A proč by se kardiaci měli mít na pozoru právě před zázvorem?
Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.
Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Ananas není jen sladká exotická pochoutka, ale doslova přírodní lékárna. Díky bromelainu, vitamínu C a dalším látkám podporuje trávení, imunitu a také hojení ran. Máme tu zdraví s korunkou – doslova.
Podívejme se na křen, jehož ostře pálivá chuť vám rozproudí krev a v našich zemích je známý po staletí. Víte ale, jaké další zdravotní benefity přináší? Dnes si přečtěte o jeho roli v přírodní medicíně.
Objevte kouzlo seitanu, který díky své univerzálnosti a vysokému obsahu bílkovin oživí vaše běžné recepty. Naučte se s námi, jak seitan připravovat, a zjistěte, proč by neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Řeřicha, drobná zelená rostlina s nádhernými květy a jemnou ředkvičkovou chutí, je často přehlížena. Proč bychom si ji měli zkusit vypěstovat doma a přidávat do salátů, jsme pro vás sepsali v tomto článku.
Nikdo nepochybuje o skvělých vlastnostech sóji, a dokonce i její odpůrci ji často pozřou, aniž by to tušili. Pojďme se zaměřit na sójové výhonky jako na živoucí zásobárnu těch nejlepších látek pro zdraví.
Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Počty nakažených žloutenkou typu A stoupají, nejlepší prevencí je pečlivé mytí rukou a očkování. Proč se očkovat, v rozhovoru vysvětluje mluvčí Hygienické stanice hlavního města Prahy MgA. Petra Batók.
Podzim často přináší únavu, smutek a splín. Naši náladu ovlivňují kratší dny a úbytek slunce. Jak předcházet podzimní depresi a dobít „vnitřní baterky“?
Podzim je obdobím, kdy naše imunita dostává zabrat. Zkracující se dny, méně slunečního svitu, chladnější a vlhké počasí – to vše oslabuje obranyschopnost organismu. Mnoho lidí má tendenci zavřít se doma…
Mírné zatížení při běhání je pro kosti prospěšné a zvyšuje jejich hustotu. Když ovšem víte, jak na to. O své zkušenosti a rady se v rozhovoru podělila mistryně světa a olympijská medailistka Šárka Strachová.
Běh je krásný, jednoduchý a svobodný sport. Jenže jakmile se nadšení spojí s přehnanými ambicemi, nedostatkem regenerace či špatným vybavením, tělo si rychle řekne o slovo. A někdy dost bolestivě.