Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.

Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Je to starodávná potravina, původem z Bolívie a s přívlastkem „superfood“. Je skvělá pro každého – od veganů přes vegetariány až po lidi s intolerancí na lepek. Zkuste z tohoto zázraku udělat snídani nebo oběd.
Letní saláty a grilování bez kořenicích směsí si už ani neumíme představit. Své zkušenosti ale máme i s tím, že mnohé směsi z obchodů jsou bez vůně a aromatu. My ale víme, jak si opatřit to nejlepší.
Jarní bujení je pro milovníky bylinek něco jako poklad. To, co většina lidí považuje za obyčejné trávy nebo plevel, lze skvěle využít do jídel. Přinášíme tip na jarní salát s bylinkami z přírody za domem.
Zdá se, že venku už nezvratně převzalo vládu jaro. První rostliny, které jsou toho důkazem, bývají těmi nejsilnějšími životabudiči pro všechny, kdo po zimě potřebují vzpruhu. Umíchejte si z nich skvělé pesto.
Víte, jaká jídla se tradičně podávala v Čechách během masopustu? Asi tušíte, že tenhle svátek moc dietních jídel nenabízel, ale my pro vás máme masopustní kompromis, se kterým budete mít doma veleúspěch.
Letos v zimě zatím neuhodily žádné holomrazy, ale pokud vám k prostydnutí stačí to, že jedete do práce nebo jdete na procházku s pejskem, bude vás zajímat, že na pomoc vám mohou přispěchat některé potraviny.
Cukroví je každoroční tradice, ale také kalorická past. Málokdo z nás mu odolá a často pak máme výčitky svědomí z nějakého toho kila navíc. Pojďte to letos zkusit jinak. Vsaďte na bezpečné cukroví.
Samotné ranní vstávání za šera je náročné. Ale jak zvládáte to, že vás k snídani čeká jedině studený jogurt z lednice? Nemáte na něj vůbec chuť? My víme, co rychlého a zahřívacího si v zimě dát k snídani.
Připravit si dobré jídlo do práce nemusí znamenat žádné složité vyvařování. Podle univerzálního receptu CDD (Co dům dal) můžete mít každý den k jídlu něco zajímavého. Stačí otevřít lednici a zapojit kreativitu.
Jak všichni víme, vše, co prospívá střevům, prospívá i imunitě. Na podzim dozrává nejrůznější ovoce a jsou to právě švestky, které na střeva velmi dobře působí. Jak si je vychutnat a prospět tak imunitě?
Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Počty nakažených žloutenkou typu A stoupají, nejlepší prevencí je pečlivé mytí rukou a očkování. Proč se očkovat, v rozhovoru vysvětluje mluvčí Hygienické stanice hlavního města Prahy MgA. Petra Batók.
Podzim často přináší únavu, smutek a splín. Naši náladu ovlivňují kratší dny a úbytek slunce. Jak předcházet podzimní depresi a dobít „vnitřní baterky“?
Podzim je obdobím, kdy naše imunita dostává zabrat. Zkracující se dny, méně slunečního svitu, chladnější a vlhké počasí – to vše oslabuje obranyschopnost organismu. Mnoho lidí má tendenci zavřít se doma…
Mírné zatížení při běhání je pro kosti prospěšné a zvyšuje jejich hustotu. Když ovšem víte, jak na to. O své zkušenosti a rady se v rozhovoru podělila mistryně světa a olympijská medailistka Šárka Strachová.
Běh je krásný, jednoduchý a svobodný sport. Jenže jakmile se nadšení spojí s přehnanými ambicemi, nedostatkem regenerace či špatným vybavením, tělo si rychle řekne o slovo. A někdy dost bolestivě.