Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.

Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Teď je ten správný čas dát naší imunitě přídavný pohon. Jak posílit obranyschopnost organismu jídlem? Máme pro vás tipy, co si dát k snídani či k večeři, aby vaše tělo bylo odolnější.
Snažíte se jíst zdravě, ale už vás omrzel salát Caesar a kuřecí steak se zeleninou? Jste-li nakloněni lokálním surovinám a jednoduchosti, bude tento recept pro vás to pravé.
Možná už máte vyzkoušeno, že když bazalku na pesto rozsekáte, začne šednout až černat a ztrácí svou zelenou svěžest. Zcela nenávratně. Jak na to, aby pesto zůstalo zelené i zítra, pozítří a popozítří?
Saláty jsou nejlepší volbou v parných tropických dnech, kdy se chceme nejen nasytit, ale i osvěžit. A nemusí být jen zeleninové. Zkuste originální salát s kuřecím masem a quinoou.
Milovníci zdravé stravy zbystří, když se dočtou, že se lidé na Krétě díky způsobu stravování dožívají vysokého věku a mají nižší riziko srdečních onemocnění. Nechte se inspirovat středomořským receptem.
Patříte mezi bylinářské nadšence? Zkuste i jiné než kuchyňské bylinky nebo mátu. Znáte pelyněk brotan, řepík lékařský, kozlík lékařský nebo sléz maurský? A chtěli byste svůj vlastní voňavý heřmánek?
S jarem můžeme přidávat do jídla bylinky, kterým se běžně říká plevel. Výhodou je, že rostou téměř všude a obsahují řadu cenných látek, mnohem cennějších než v kupované, ale i vypěstované zelenině.
Potěšte partnera na dietě, dceru veganku i syna sportovce, který nemluví o ničem jiném než o jídle plném bílkovin. Do sytosti se najíte všichni, neušpiníte skoro žádné nádobí a uvařeno máte za pár minut.
Když se mluví o kysání, kvašení nebo fermentaci, jde stále o jedno a totéž. Je to prastará technika zpracování potravin, která je používána na celém světě. S průmyslovou výrobou a nákupy v supermarketech jsme na ni v domácích podmínkách pozapomněli. Naštěstí ne všichni.
Všichni víme, že zima a nachlazení či zhoršení příznaků některých onemocnění k sobě zkrátka patří. Většina z nás je srozuměna i s tím, že během tohoto ročního období je důležité zvýšit dávky přijímaných vitaminů, a to jak prostřednictvím vhodného jídelníčku, tak i používáním různých doplňků stravy zakoupených v lékárně.
Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Počty nakažených žloutenkou typu A stoupají, nejlepší prevencí je pečlivé mytí rukou a očkování. Proč se očkovat, v rozhovoru vysvětluje mluvčí Hygienické stanice hlavního města Prahy MgA. Petra Batók.
Podzim často přináší únavu, smutek a splín. Naši náladu ovlivňují kratší dny a úbytek slunce. Jak předcházet podzimní depresi a dobít „vnitřní baterky“?
Podzim je obdobím, kdy naše imunita dostává zabrat. Zkracující se dny, méně slunečního svitu, chladnější a vlhké počasí – to vše oslabuje obranyschopnost organismu. Mnoho lidí má tendenci zavřít se doma…
Mírné zatížení při běhání je pro kosti prospěšné a zvyšuje jejich hustotu. Když ovšem víte, jak na to. O své zkušenosti a rady se v rozhovoru podělila mistryně světa a olympijská medailistka Šárka Strachová.
Běh je krásný, jednoduchý a svobodný sport. Jenže jakmile se nadšení spojí s přehnanými ambicemi, nedostatkem regenerace či špatným vybavením, tělo si rychle řekne o slovo. A někdy dost bolestivě.