Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.

Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Ať už se snažíte hledat všechny možné cesty, jak předejít riziku nákazy koronavirem, nebo chcete „jen“ dbát o své zdraví, určitě uděláte dobře, když začnete péct chléb z vlastního kvásku.
I zdravá surovina se může změnit v nevhodnou, když projde nešetrnou tepelnou úpravou. Pokud vaříte pro děti, je kromě vaření v páře nejlepší vaření ve vodě nebo dušení.
Třetinu dětského jídelníčku by měla tvořit zelenina, kterou je třeba pro nejmenší děti tepelně zpracovat. Ideální přípravou je vaření v páře.
Dobře a zdravě se nasnídat, to je perfektní odrazový můstek do každého nového dne. A není to jen fráze ani žádné populistické klišé. Jak na to? Poradíme…
Řečeno hudební terminologií, superpotraviny jsou aktuálně velkým hitem. To proto, že zdravý životní styl, do něhož samozřejmě spadá i zdravá výživa, je zkrátka IN. Oprávněně. Pojďme se na některé z nich podívat.
Maso je nenahraditelným zdrojem živin nezbytných pro správný růst a vývoj, a proto by mělo mít v jídelníčku dětí své pevné místo. Kromě oblíbeného drůbežího neopomíjejte takzvané „červené“ maso ani ryby.
Při přípravě dětských pokrmů dávejte přednost vaření, dušení a vaření v páře. Pokud se rozhodnete péci nebo grilovat, volte zdravější alternativy.
Podzimní období bývá pro dětskou imunitu pořádná zkouška. Po prázdninách, kdy si děti užívaly čerstvého vzduchu a volnosti, se najednou ocitají v uzavřeném školním kolektivu, kde se snadno přenášejí viry i bakterie.
Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Počty nakažených žloutenkou typu A stoupají, nejlepší prevencí je pečlivé mytí rukou a očkování. Proč se očkovat, v rozhovoru vysvětluje mluvčí Hygienické stanice hlavního města Prahy MgA. Petra Batók.
Podzim často přináší únavu, smutek a splín. Naši náladu ovlivňují kratší dny a úbytek slunce. Jak předcházet podzimní depresi a dobít „vnitřní baterky“?
Podzim je obdobím, kdy naše imunita dostává zabrat. Zkracující se dny, méně slunečního svitu, chladnější a vlhké počasí – to vše oslabuje obranyschopnost organismu. Mnoho lidí má tendenci zavřít se doma…
Mírné zatížení při běhání je pro kosti prospěšné a zvyšuje jejich hustotu. Když ovšem víte, jak na to. O své zkušenosti a rady se v rozhovoru podělila mistryně světa a olympijská medailistka Šárka Strachová.